12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Порцеланова изложба показва архитектурни образци от херцогство Люксембург

Утре, 10 април 2021г., в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се експонира уникална колекция от сувенирни порцеланови чинии. Те са събирани години от българина Атанас Атанасов, който работи и живее в Люксембург.

Колекцията е от над 300 рисувани експоната и показва прекрасни образци на архитектурата в различни региони, градове и общини на херцогството.

Богатото архитектурно наследство е представено в сувенирните чинии с множество изображения на замъци, превърнали се в своеобразна емблема на Люксембург. В страната има запазени над 100 замъка от Средновековието, част от които са туристическа дестинация, а останалите се обитават и до днес.

Друга гордост са изображенията на различни градове, емблематични сгради и мелници.

Географски региони, градове и общини са следващото тематично ядро в изложбата, което представя селища, културни паметници, градски символи и други. Тя може да бъде разгледана в РЕМ – Пловдив до 15.06.2021г.

 

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ