24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Започва ремонт на основната връзка на Пловдив с магистрала „Тракия“

На 21 май започва текущ ремонт на 2,3 км от второкласния път II-64 Карлово – Пловдив в отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на урбанизираната територия на Пловдив. Второкласният път е една от основните пътни артерии, която свързва града с АМ „Тракия“ и с Подбалканския път I-6 София – Бургас. По направлението преминава както транзитен, така и локален трафик от населените места в общините Марица, Калояново, Съединение, Хисаря, Карлово, Клисура, Сопот и Калофер, тъй като е най-пряката им връзка с областния център, съобщават от АПИ.

Ремонтните дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на съществуващата настилка, полагане на битумизирана основа, асфалтови работи, профилиране на банкети. Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Предвидените строителни работи ще са в два етапа. Първият започва на 21 май със затваряне на движението в платното в посока АМ „Тракия“. Движението ще се извършва двупосочно в платното за Пловдив. След приключване на строителните дейности трафикът ще се прехвърли двупосочно в ремонтираното платно за АМ „Тракия“ и ще се работи в платното за Пловдив за изпълнението на втория етап.

Текущият ремонт е на стойност 6,7 млн. лв. и средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за завършването му е до края на юли 2022 г.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ