21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Инвестиция от 750 000 лв. в рибарското пристанище на Созопол

Община Созопол започва изпълнение на проект за разширяване на рибарското пристанище. Той е на стойност 750 000 лева без ДДС.

Планирано е да се изгради плаващ пирс № 5, съставен от четири стоманобетонни понтони. Общата дължина на съоръжението е 48 метра, което ще осигури разширяване на капацитета на лодкостоянката за швартоване на плавателни съдове. В проекта е заложена и подмяна на съществуващата настилка с нов гранитен паваж и обособяване на паркоместа в пристанищната територия. Проектът предвижда още ремонт на съществуващите 2 броя хелинги за спускане на вода на рибарски лодки, както и на крайуличните бетонови цветарници, които се явяват буферна зона между паркинга, ул. „Крайбрежна“ и жилищната зона. Там ще бъде изградена и система за капково напояване и ще бъдат подходящо озеленени.

Освен създаване на технологична възможност за увеличаване на капацитета на рибарското пристанище, ще бъдат облекчени дейностите по съхраняване на плавателните съдове и улеснен технологичният процес на рибарите чрез оборудване с конзолен кран и специално предназначена за целта модулна бензиностанция – горивораздавателна колонка с пистолети за бензин и дизел, както и изграждане на система за видеонаблюдение. Проектът предвижда още доставка на спасителни жилетки, плавателен колектор за събиране на отпадъци и пристанищно съоръжение тип „теглеща стационарна лебедка“.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ