11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Полагат последния износващ пласт асфалт на бул.“Първа българска армия“

Стартира работата по полагане на последния износващ пласт асфалт на бул. “Първа българска армия“, от който миналата година бяха реконструирани 1.2 км. На практика е изграден изцяло нов булевард „Първа българска армия“ от ул. “Мара Бунева“ до р.Суходолска. Това съобщи заместник-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов. По думите му през лятото ще продължат и дейностите по втория градски ринг, който е изключително важен за движението в София – бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Филип Кутев“.

Ремонтът на бул. „Първа българска армия“ се извършва на два етапа. Първият етап от ул. „Мара Бунева“ до река „Суходолска“, започна през месец юли 2021 г., който след като положихме основния пласт асфалт пуснахме за движение, а сега се полага само последният пласт асфалт. Направено е разширение на пътното платно, изградена е изцяло нова пътна конструкция, подменени са канализационната и водопроводна мрежи, реконструиран е газопровод и е изградена тръбна мрежа с дължина малко над 5 км, изградени са и нови тротоари, каза още Джоргов.

Вторият етап от р. Суходолска до бул. Илиянци, с дължина около 800 м, предстои да започне през месец април.

През април предстои да започне работа и по велоалеята на „Самоковско шосе“, изграждането на ново кръгово кръстовище на бул. “Ляпчев“ и „Климент Охридски“, за което има издадено разрешение за строеж, както и работа по ул. “Кукуш“ и „Щрос Майер“, допълни инж. Джоргов.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ