24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Подготвят нова финансова помощ за бизнеса за „зелени“ иновации

До края на този месец се очаква да бъдат обявени нови процедури за подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса по линия на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ от наличния й бюджет.

Една от тях ще е за цифрови и „зелени“ иновации, като по нея са допустими всички малки и средни предприятия от всички сектори, които имат три приключени финансови години, като отново последната ще е 2019 г.

Допустимите дейности, за които ще бъдат отпускани пари на бизнеса ще са: преконфигуриране на бизнес процеси и модели, включително и чрез дигитализация, използване на нови алтернативни материали, подобряване на управлението на отпадъците, подобряване характеристиките на продуктите и услугите от гледна точка на кръговата икономика. Допустимите разходи са за финансиране на дълготрайни активи и услуги, уточняват от финансовото ведомство.

 

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ