12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Показват в изложба най-красивите вили на Хисаря от 20-те години на миналия век

Хисаря се включва в инициативата „Европейски дни на наследството“, информират от администрацията на курортния град. Тази годината мотото на международната инициатива е „Европа, общо наследство“.

Община Хисаря е подготвила специална програма, с която да се включи в проявите. Изложбата „Хисарските вили от 20-те години на миналия век“ ще бъде открита тази вечер в Туристическия информационен център от 18.30 ч. Жителите и гостите на града могат да разгледат фотоси с едни от най-атрактивните къщи, някои от които архитектурни паметници, ползвани за отдих през годините. Радостното е, че някои от тях са съхранени до днес, а други  пък се реставрират и реновират.

Дните на наследството продължават и в утрешния празничен 22 септември. Тогава Археологическият музей, Римските терми и Римската гробница  в града ще работят с вход свободен. Всеки посетител ще получи и подарък – национален трибагреник.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ