22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Подновяват ВиК инфраструктурата на Нови пазар

Започва работата по проекта за рехабилитация и реконструкция на ВиК инфраструктурата на гр. Нови пазар. Завършени са административните процедури и са изпълнени всички изисквания. Договорът, подписан между „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД и изпълнителя, включва две обособени позиции, чиято обща стойност възлиза съответно на 1 401 378,49 лв без ДДС или 1 681 654,19 лв с ДДС.

По обособена позиция 1 ще бъде изпълнено работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор на обект: „Рехабилитация и реконструкция на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови пазар“. Стойността на тази обособена позиция е 1 150 188.38 лв без ДДС или 1 380 226.06 лв с ДДС. Срокът за изпълнение е 696 календарни дни. В обхвата на работите е включен основен ремонт на довеждащ водопровод от напорен водоем /НВ / 3000 до гр. Нови пазар, като проектното решение предвижда подмяна на участък от 982 м от него с висококачествени тръби от полиетилен висока плътност и използване на съвременни материали.

По обособена позиция 2 ще се изпълни работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали, както и авторски надзор на обект: „Ново изграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар“. Стойността на инвестицията по тази обособена позиция е 251 190.11 лв без ДДС или 301 428.13 лв с ДДС. Предвиденият срок за изпълнение по договор е 522 календарни дни. В обхвата на работите е включена и реконструкция на преливник No 6 на главен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 м и диаметър 300, които ще бъдат изпълнени със съвременни висококачествени материали.

„Приключихме с административната част, очакваме стартирането на проекта, който ще подобри ВиК услугите на гр. Нови пазар“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен. „За проекта ползваме финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС и държавата. Това е още една стъпка за повишаване на удовлетвореността на нашите клиенти и още едно доказателство за важността на европейското финансиране за нашето дружество. Така ще решим дългогодишни проблеми на хората и бизнеса в региона“, добави Панайотова.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ