9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Подготвят нова финансова помощ за бизнеса за „зелени“ иновации

До края на този месец се очаква да бъдат обявени нови процедури за подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса по линия на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ от наличния й бюджет.

Една от тях ще е за цифрови и „зелени“ иновации, като по нея са допустими всички малки и средни предприятия от всички сектори, които имат три приключени финансови години, като отново последната ще е 2019 г.

Допустимите дейности, за които ще бъдат отпускани пари на бизнеса ще са: преконфигуриране на бизнес процеси и модели, включително и чрез дигитализация, използване на нови алтернативни материали, подобряване на управлението на отпадъците, подобряване характеристиките на продуктите и услугите от гледна точка на кръговата икономика. Допустимите разходи са за финансиране на дълготрайни активи и услуги, уточняват от финансовото ведомство.

 

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ