9 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Подготвят архитектурен форум в Димитровград

Архитектурен форум на национално ниво с участието на изявени имена в областта на архитектурата и подготвят в Димитровград през октомври. „Идеята е да се популяризира архитектурата, градоустройството, градската среда, защото Димитровград е уникален и няма аналог в цяла България“, обяви кметът на града Иво Димов при откриването на постоянната изложба „Градът”. И допълни, че основна цел на Общината е това уникално архитектурно наследство да се съхрани и популяризира.

Експозицията „Градът” е разположена в началото на бул.”България”, а автор на изложбата е Стефан Спасов. Дизайнер по професия и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989 г.

„Авторът даде нов поглед за богатството в нашия град, на произведения на изкуството, разположени в сгради, които предстои рано или късно да ремонтираме“, каза при откриването главният архитект на Димитровград Елисавета Георгиева.

Фотоизложбата е в две секции, посветени на две различни категории. В едната са „Мир и възход” и „Труд и индустрия”. В другата – темите „История и борба” и „Култура и живот”.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ