15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Набират проекти по Европейската градска инициатива

До 17 ноември се набират проекти по Европейската градска инициатива за обмен между градовете – (city-to-city exchanges) – City-to-City Exchanges | EUI (urban-initiative.eu)

Обменът между градовете дава възможност на местни власти изправени пред конкретно предизвикателство, свързано с устойчивото им градско развитие, да получат подкрепа от други, от различна на тяхната държава страна-членка на ЕС, за да се справят с това предизвикателство.

По поканата могат да кандидатстват само градски власти от държавите-членки на ЕС. Кандидатстването е в партньорство с друг град. Няма изискване за минимално население за града-кандидат. Насърчават се кандидатури от населени места с под 500 000 жители и от по-слабо развитите региони и тези в преход.

Кандидатите могат да заявят до три посещения, които следва да се осъществят в рамките на пет месеца, според нуждите си – изходящо посещение, при което кандидатът пътува до партньорски град, или входящо посещение, при което партньорът посещава кандидатстващия град. Всяко посещение може да продължи от два до пет дни. Могат да се организират и онлайн обмени на опит.

Финансирането е под формата на опростени разходи, които се изплащат на града- кандидат или партньор след приключването и отчитането на съответното посещение.

Депозираните проекти се оценяват и одобряват периодично, като сроковете за оценка са от 2 до 4 седмици след кандидатстването.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ