22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Повдигнати пешеходни пътеки изграждат в пловдивския район “Западен“

Стартира изграждането на четири повдигнати пешеходни пътеки в район “Западен“. Това съобщи кметът Димитър Колев, който лично инспектира работата на фирмата-изпълнител.

Две от пешеходните пътеки ще са на бул. “Пещерско шосе“ – до кръстовището с улица “Лерин“ и срещу парк “Акациева горичка“. Решението за изграждането им бе прието от Общинския съвет , като двете съоръжения са по настояване на живущи в района, които подкрепиха исканията си и с подписки. Другите две повдигнати пешеходни пътеки ще са на улица “Орфей“ – до новоизградения многоетажен паркинг и до улица “Дивна“.

Радвам се, че най-после успяхме да стартираме реализирането на тези съоръжения. Местата, на които ще бъдат поставени, са едни от най-невралгичните точки в района и самият аз подкрепям напълно желанието на жителите точно тук да има пешеходни пътеки, защото автомобилите често се движат с висока скорост и се създават предпоставки за инциденти“, заяви след инспекцията кметът на “Западен“ Димитър Колев.

Related Articles

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ