15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Плевен се включва в глобална кампания за жилищни права

Община Плевен се включва в глобална застъпническа кампания за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света. Целта на инициативите в рамките на кампанията е да се изгради критично разбиране и активно ангажиране на гражданите с глобалните цели за устойчиво развитие на ООН – Дневен ред 2030.

В рамките на кампанията е включен семинар за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие на градовете и жилищната политика, на националните политики и добри практики.

Като партньор в кампанията „Хабитат България“ осигурява и средства в размер до 4200 лева за доброволческа инициатива за освежаване на градска и паркова инфраструктура.

Целта на проявите е да се обърне внимание на проблемите на урбанизацията в дългосрочен план. Тенденцията е до 2030 година трима от всеки пет души да живеят в градове.

Урбанизацията поставя огромно предизвикателство. Градовете могат да бъдат източник както на предизвикателства, така и на решения, отбелязват организаторите на кампанията.

Related Articles

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ