18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Плевен въвежда нова система за видеонаблюдение и управление на трафика

Плевен инвестира 2 000 000 лева за модерна система за видеонаблюдение и управление на трафика в 16 ключови кръстовища. Проектът е финансиран с европейски средства и ще бъде завършен за три месеца, съобщи заместник-кметът на общината Стефан Милев, цитиран от БТА.

На практика това е част от голям европейски проект за модернизиране на тролейбусния транспорт за близо 17 250 000 лева, който изведе Плевен на водещо място сред областните центрове в страната по дял на електрифицирания обществен градски транспорт /над 95 на сто/.

Четири типа камери ще помагат на КАТ и полицията при проследяване номерата на автомобилите, при събиране на много хора на едно място, допълни Милев. Ще бъдем по-спокойни и за входно-изходните артерии, защото ще бъдем наясно кой влиза, кой излиза и кога от града, изтъкна той. Камерите ще помагат да се разкрива битова престъпност. Община Плевен вече е инвестирала 800 000 лева за видеонаблюдение от 92 точки в града и това помага за разкриване на кражби и други престъпления, припомни Милев. Инвестицията е за превенция и ще позволи да се следи в реално време това, което се случва от два пункта – в община Плевен и в Автогарата.

Главната цел на системата е постигане на устойчив градски транспорт чрез намаляване на вредните емисии и шума, подобряване качеството на управлението на трафика. Видео системата ще осигурява зелена вълна, ще помага за „отпушване“ на движението и за организиране на „бързо трасе“ при необходимост.

 

Related Articles

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ