9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Плаж на брега на р. Янтра във Велико Търново създадоха доброволци

Доброволци създадоха плаж на брега на р. Янтра във Велико Търново. Инициативата е част от подготовката на градския фестивал „48 часа Варуша юг“, който ще се проведе през август.

Плажът има пясъчна ивица, а естествената прохлада идва от вековните дървета наоколо. Доброволци от Tarnovo Runs са възстановили конструкцията на дървена къщичка и зоната около нея, където могат да се практикуват йога и медитация и други активности на открито.

Бреговете на Янтра са естествен хабитат за много птици, а в реката могат да бъдат открити големи раковини от речни миди, което прави мястото още по-атрактивно. Ентусиастите са засадили и лехи със зеленчуци и билки, за които могат да се погрижат и посетителите на плажа.

Плажът е възстановен с дарения и труд на доброволци. В рамките на 48 часа през август фестивалът във Велико Търново ще съсредоточи развлекателни, информационни, образователни и спортни събития. Основните точки, около които е организирана целодневна активност, са – плажът на река Янтра, Музеят на архитектурата, Самоводската чаршя, Сцената с глухарчетата (панорамната площадка) и Сцената около паметника на Никола Пиколо.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ