20 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Плаващи фонтани ще красят и пречистват река Тунджа

Три аериращи фонтани като част от специална плаваща система ще бъдат разположени в бетонираното корито на река Тунджа, преминаващ покрай градския парк на Ямбол.

Целта на проекта е поддържане на водата в добро експлоатационно състояние и създаване на по-добра естетическа визия. Обогатяването на водата с кислород ще предотврати развитието на планктон. Фонтаните ще създават и уникална атмосфера чрез играта на светлина и вода.

Първият фонтан ще бъде закотвен пред сградата на Областно пътно управление, вторият ще е от северната страна на пешеходния мост, а третият ще бъде закотвен от южната му страна.

Преди три години беше извършено мащабно почистване на заблатения бетониран ръкав на река Тунджа в града. Впоследствие речният участък неколкократно беше зарибяван с бял амур и шаран.

След близо 20-годишно прекъсване по реката отново бяха пуснати като атракция лодките и водните колела.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ