12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Още 5 реновирани автобуса тръгват по линии 63 и 66 към Витоша

От 12 септември по линиите 63 и 66 до Витоша ще се движат само обновени автобуси, Евро 6, подходящи за движение в планински условия. Автобусите са полутуристически и удобни с багажниците си за превозване на туристически раници и ски. Линия 66 стига до хотел „Морени“, а линия 63 до местността Бялата чешма.

Миналата година пуснахме 10 реновирани автобуса, с тези стават 15 и могат да покрият изцяло двете линии, заяви по време на представянето им кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че няма да се отстраняват старите автобуси още, а ще стоят за резерв.

Работим усилено да подобрим достъпа до планината, затова освен обновените автобуси, вече трета година работи и програмата за обновени електрически велосипеди. Има и колонка за зареждане на електрически автомобили. Целта е да се дадат максимално много алтернативи за екологично пътуване към планината, посочи Йорданка Фандъкова.

Тези автобуси бяха закупени от Столичния автотранспорт със средства от общинския бюджет. Отпуснахме 1,2 млн. лева, за да можем да финализираме тази програма за обновяване на автобусите за Витоша, допълни тя.

Продължаваме и с амбициозната програма за подмяна на старите превозни средства в София. Тази година бяха пуснати 13 нови трамвая и 15 нови електробуса, а следващата година очакваме 30 нови тролейбуса, с които да заменим „Икарус“-ите. В рамките на следващите две години още 30 нови електробуса ще тръгнат по линиите на София, каза още Фандъкова.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ