16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Официално: Мостът над р. Струма в Симитли вече е с Акт 16

Мостът над река Струма в Симитли вече е с издаден Акт 16, информират от администрацията в града. Тази седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.

Държавната приемателна комисия е проверила на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник.

Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“. Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри. На това основание е съставен без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на АПИ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ