18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ново срутище затруднява движението по пътя Кричим – Девин

Срутище затруднява движението по пътя Кричим-Девин, в участъка на километър 92 от път III 866. Веднага е реагирано на подадения сигнал за свличане на скалната маса, информират от пресцентъра на  ОД на МВР Пловдив.

Движението в участъка продължава да се осъществява само в една от лентите и се регулира от екип на полицията. Препоръката е  водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Прави се разчистване на засегнатия участък от пътя и извозване на падналата скална маса. Припомняме, че от Министерство на регионалното развитие и горите обещаха контролно-измервателни датчици по националната пътна мрежа заради свлачища. Това е средството за намиране на начини за проследяване на геодинамичните процеси не само при свлачищата, но и при срутищата.

.

 

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ