12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

От 1 януари: Всеки имот в Гърция трябва да има енергиен паспорт

От петък, 1 януари, обявите за имоти в Гърция, които се предлагат за продажба или наем, ще трябва да включват и сертификат за тяхната енергийна класификация, според циркулярно писмо, публикувано във вторник от министерството на околната среда и енергетиката в Атина.

Това означава, че трябва да бъде издаден енергиен сертификат за всички имоти, които се пускат на пазара от януари, така че потенциалните купувачи или наематели да могат да сравняват тяхната енергийна ефективност.

В отделно изявление, Федерацията на собствениците на имоти (POMIDA) заяви, че всички нови конструкции, както и сгради в ремонт, ще трябва да отговарят на минимален стандарт за енергийна ефективност.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ