11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

От 1 юли: Синя зона и през уикенда във Варна

От първи юли влиза в сила решението на Общинския съвет във Варна за синя зона и през почивните дни. Това потвърди Младен Иванов-директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона” в ефира на Радио Варна.

Предвижда се възможността автомобилите да ползват зоната за платено паркиране цял ден срещу 16 лева, като плащането ще се осъществява чрез мобилното приложение varnaparking.bg.

В процес е подготовката на разширяване на обхвата платеното паркиране и въвеждането на Зелена зона. Предстои проектиране, да бъде издадено разрешение на строеж и избор на изпълнител за ремонтните дейности и полагане на маркировката. Цената за кратковременно паркиране ще е същата – 1 лв., но в Зелена зона разрешеният престой ще бъде 5 часа.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ