16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

В началото на септември: Започва текущ ремонт на пътя Дралфа – Чудомир – Лозница

В началото на септември ще започне текущ ремонт на път II-51 Дралфа – Чудомир – Лозница, в участъка от границата с област Търговище до пресичането с първокласния път I-2 Русе – Разград. С осигурените около 317 хил. лв. ще бъде подобрено експлоатационното състояние на настилката. Близо 24 км от второкласния път е в недобро състояние и се нуждае от ремонт, за които по предварителни прогнозни оценки ще са необходими около 23 млн. лв.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага с финансов ресурс и поради това предприема извършването на текущ ремонт на настилката, за да се осигури безопасната проходимост на трасето.

През април 2021 г. чрез текущото поддържане с полимербитумна емулсия и фракции под налягане са запълнени по-големите деформации и неравности. За осигуряване на видимостта на пътуващите в отсечката служители на Областно пътно управление – Разград регулярно почистват крайпътната растителност и тревните площи.

Пътят е с важно социално и икономическо значение за региона. Свързва община Лозница с Разград, както и съседните общини Търговище и Попово. Трасето е част от направлението Плевен – Варна и е връзка за пътуващите от Северна България към Северното Черноморие. Пътят всекидневно се използва от интензивен тежкотоварен трафик и земеделски машини, обслужващи селскостопанска промишленост в района на Лозница.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ