11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Откриват сезона в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“

С концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и на ученици от НУИ „Панайот Пипков“ ще бъде открит новият сезон в ремонтирания Летен театър в парк „Кайлъка“.

Дейностите в част „Архитектурно строителство“ са на стойност 53 800 лв. с ДДС. Извършено беше укрепване на електроинсталацията, обезопасяване на стърчащи кабели, подмяна на електрически табла, за които общата сума бе 7 000 лв. При ремонта на Летния театър бяха реновирани фасадата, сцената и съблекалните на изпълнителите, подменени и пребоядисани бяха счупените пейки на местата за зрителите. 

В инвестиционните намерения на Община Плевен е цялостен ремонт на Летния театър, за целта ще се търси европейско финансиране.

Концертът е организиран от Община Плевен, той е под мотото „Да бъдем заедно“ и е посветен и на 60-годишнината от основаването на Националното училище по изкуствата. Изявата ще е на 01 юни, вторник, от 19.30 часа. Входът е свободен. При лошо време концертът ще се състои на 03 юни, четвъртък, отново от 19.30 часа.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ