12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Агенцията по вписвания с удължено работно време заради крайния срок за подаване на финансовите отчети

С удължено работно време ще бъде от следващата седмица Агенцията по вписванията, информират от институцията. Причина за това е изтичащият краен срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, уточняват от ведомството.

От 23 септември до края на месеца офисите на агенцията, в които се подават въпросните заявления, ще работят от 8 сутринта до 18:30 ч. следобед. Това ще улесни допълнително потребителите. През настоящата година, заради епидемиологичната ситуация в страната, законовият срок за подаване на заявленията бе удължен с три месеца.

Освен на гише, документите може да се подават и онлайн на адрес https://portal.registryagency.bg/. Таксата за подаване на заявления по електронен път е наполовина по-ниска от тази на гише.

Постъпилите до момента заявления са 181 322 на брой. От тях, около 77% са подадени по електронен път, а останалата част – на гише. На база подадените заявления от миналата година се очаква в следващите дни да бъдат внесени близо 150 000 заявления.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ