12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Отпускат средства за изграждането на ново кръгово в Костинброд

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката ще се предоставят средства на Община Костинброд за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура. Става въпрос за изграждането на кръгово кръстовище при бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове.

Целта на проекта е реконструкция на съществуващото „Т“-образно с изграждане на ново кръгово кръстовище, с което да се подобрят транспортно- експлоатационните характеристики на транспортния достъп, престой и паркиране на тежкотоварни автомобили и леки МПС, повишаване на безопасността на участниците в движението и осигуряване на комфорт на пътуващите.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект за разширение на производствен център на бутилиращия завод за безалкохолни напитки и натурални сокове в града.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ