11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Отпускат пари за геотермална енергия в 6 общини

Държавата ще отпусне пари за реализация на проекти за оползотворяване на геотермалната енергия на територията на 6 общини, съобщиха от енергийното министерство.

Във ведомството ще бъдат подписани договори с шестте общини, класирани в Процедура BGENERGY-1.002 „Използване на геотермалната енергия за отопление или за отопление и охлаждане в сгради държавна или общинска собственост“, финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2021 г. Общините, спечелили финансиране са – Велинград, Ямбол, Поморие, Бургас, Стрелча и София.

Основната цел на процедурата е да допринесе за увеличаване на дела на енергията от възобновяеми източници в брутното крайно потребление на енергия в страната. Финансирането подпомага и проекти за реконструкция на съществуващи или изграждане на нови системи за отопление или охлаждане на сгради чрез използване на геотермална енергия.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ