9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Откриват Фестивала на съвременната българска керамика

Фестивалът на съвременната българска керамика се открива на 1 септември и продължава до 17 септември 2021. Запазва се идеята, започнала миналата година, форумът да се развива като международен. В предстоящото издание заедно с българските художници керамици в изложбата участват автори от Румъния, Италия и Белгия.

Във фестивалната изложба специално представяне имат двама художници: Георги Бакърджиев и Момчил Цветков. Бакърджиев е една от знаковите фигури в българската керамика, работил във Франция през 20-те и 30-те години на ХХ век и в България от края на 30-те години. Цветков е представител на по-младите поколения керамици, изявяващ се от края на 70-те години насам.

Фестивалът се провежда с прекъсване от 2010 г. и е наследник на провежданата повече от половин век ежегодна керамична изложба, посветена на Св. Спиридон.

Изложбата може да се посети от 1-17 септември в СБХ на „Шипка“ №6. Откриването е на 1 септември от 18 часа.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ