16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Откриват интерактивната инсталация „Един човек“ в София

На 6 ноември 2020 – петък – в 17 ч., на площадка „Мавзолей“ в София е символичното откриване на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов.

Часът не е избран случайно. На всеки кръгъл час единият от двата работни режима на инсталацията позволява заснетото от камерите върху фигурата да бъде показано върху цялата площ на „Един човек“. 13-метровата инсталация е изградена от модулна стоманена конструкция и двустранно разположени LED екрани.

Това е първото предложение за подкрепа по Програма „Навън“ за временни художествени инсталации в градска среда. Творческият съвет на Столична община одобри предложението на 15-членна комисия, която избра „Един човек“ с автор Венелин Шурелов сред 18 проекта.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ