15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Отварят за автомобили ремонтирания надлез „Иван Вазов“ в Перник

Надлез „Иван Вазов“ в Перник ще бъде отворен за движение на автомобили в петък (11 декември) след 10.00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. По него ще могат да преминават автомобили до 4 тона, изключение правят само автобусите от градския транспорт.

Пътното съоръжение, което свързва центъра на града с кварталите над автогарата, е напълно реновирано. Подменена е асфалтовата настилка, положена е сертифицирана хидроизолация, както и нова бетонна основа. Подменени са всички 32 мостови лагера, дилатационните фуги и осветлението. Положени са и нови кабелни трасета, както и дъждовна канализация. Обновени са пешеходните части, а фирмата- изпълнител за своя сметка е ремонтирала пасарелките, водещи към моста.

През миналия месец надлезът бе отворен за пешеходци, но платното за движение на автомобилите остана временно затворено, поради установени пукнатини в една от колоните. Колоната е заздравена и проблемът е отстранен, увериха от общината.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ