11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

650 компании в надпревара за зелените Оскари на България

Стартира набирането на номинации за националния конкурс “Най-зелените компании в България 2020“, който отбелязва и своя 10-ти юбилей.

Надпреварата е предназначена за фирми, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда.

Кандидатите за призове , които са кандидатствали до този момент са над 650. Всички те са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Сред основните критерии за оценяване, заложени в онлайн въпросника, са конкретни действия за намаляване на вредното въздействие от дейността на кандидатстващите, с проведената комуникационна кампания вътре в компанията и навън сред обществеността, както и с програми и дейности, свързани с използването на ресурси в компанията по начин, щадящ околната среда.

По традиция и тази година ще бъдат връчени специалните отличия: Зелена личност – награда на публиката, Зелено перо и Зелена медия.

Победителите ще станат ясни на специална церемония на 1 октомври 2020.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ