11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Осигуриха средства на 8 общини за ремонт на улици и сгради

Правителството осигури 8,7 милиона лева по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово. Парите се дават за ремонти на улици, обществени сгради, реставрация на музеи, ремонти по водоснабдителната мрежа и канализацията, нови сгради на училища и спортни зали.

В рамките на заседанието на кабинета бяха отпуснати и 600 000 лв. за доизграждане на манастирския комплекс „Света Троица“ в местността Кръстова гора.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че активно ще продължи подкрепата за всички общини в България, а в последните години се поставя акцент върху финансирането на проекти, важни за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.

От отпуснатите от правителството средства 786 000 лева са предвидени за община Лесичово, с които ще се извърши основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово.

С 1 200 000 лв. се подпомага община Белово за реализирането на основен ремонт и обновяване на централната градска част на града.

Третата община, която получава 285 000 лв., е Смолян. Със сумата ще се извърши ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър.

656 000 лв. се отпускат на община Плевен за консервация и реставрация на Къща-музей „Цар Освободител Александър II“ и на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица „Генерал Скобелев“ в рамките на заседанието на Министерския съвет.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града.

За община Мездра правителството отпусна 1 606 000 лв., с които ще се извърши ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на общината.

В рамките на заседанието на Министерския съвет за община Болярово бяха отпуснати 816 600 лв. за реконструкция на ул. „Младежка“ в града.

С 1 785 000 лв. бе подпомогната община Сливен за изграждане на две допълнителни училищни сгради за Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“.

 

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ