15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Отварят Програма за ремонт и изграждане на спортни площадки в училищата

От 5 октомври може да се кандидатства по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища. Тя цели подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито и пълноценно упражняване на спортните дейности. Другата задача е разширяване на обхвата и оптимизиране на двигателния режим на учениците.

Бюджетът на програмата е 5 млн. лв. За първия модул „Изграждане на спортни площадки със специализирана спортна настилка“ средствата са 3,6 млн. лв. За втория модул „Основен ремонт на спортни площадки“ са предвидени 1,4 млн. лв.

Общините са допустими бенефициенти за общинските училища. За тях срокът за кандидатстване е 6 ноември. Необходимите документи и придружително писмо се подават в МОН единствено по електронен път (чрез СЕОС или ССЕВ).

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ