21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Трето издание на Форум „Брацигово – каменният поток на времето“

От 26 юни до 2 юли 2023 г. ще се проведе Третото издание на Форум „Брацигово – каменният поток на времето“. Събитието се организира от Камарата на архитектите в България – РК София Област, Камарата на строителите в България и Община Брацигово.

Тазгодишното издание е посветено на българо-италианския културен обмен, свързан с недвижимото културно наследство и изкуство. Към главните органзатори тази година се присъединяват Посолството на Италия в България, Италианският културен институт и Конфиндустрия България. Партньори на проекта са Регионалният исторически музей – Пазарджик, Университетът по архитектура строителство и геодезия, както и Националното сдружение на общините в Република България.

В програмата са включени поредица от различни изложби, лекции, практически работилници и културни събития, посветени на недвижимото културно наследство, археология и изкуства.Акцент ще бъде поставен върху сградите за образование и култура, както и за ревитализация и енергийна ефективност при сгради със статут на недвижими културни ценности.

Специално за откриването на 26 юни Регионалният исторически музей – Пазарджик ще изложи прочутото тракийско съкровище от с. Равногор, Община Брацигово. Програмата в първия ден започва в 14:30 ч. с Пресконференция на организаторите в конферентната зала на РИМ – Пазарджик. От 15:30 ч. в залата на музея ще бъде експонирано Равногорското съкровище, съпроведено с обзорно представяне от Адриана Божкова на тема „Археологически проучвания в Брациговския край и околността“. Предвидена е и музикална програма от цигуларя Орлин Цветанов и коктейл.

Пълната програма на форума можете да разгледате на официалния сайт на събитието: www.forum-bratsigovo.bg

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ