16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Община Русе върна за корекция над 30 обекта по Водния цикъл

Комисия от общински служители, в присъствието на представители на ВиК – Русе, направи оглед на улиците, за които от дружеството е изпратено уведомление за приключило възстановяване на настилките по т.нар. Воден цикъл.

По време на инспекцията бяха установени множество дефекти, което наложи фирмите, работещи по Водния цикъл, изпълняван от ВиК – Русе, да бъдат върнати за отстраняване на компрометирани участъци в над 30 обекта в целия град.

Дефекти трябва да бъдат отстранени от: ул. „Никола Вапцаров“, ул. „Тодор Икономов“, ул. „Филип Станиславов“, бул. „Гоце Делчев“, ул. „Чая“, ул. „Гео Милев“, бул. „Липник“ и др..

Най-честите забележки на комисията са свързани с пропаднали след асфалтирането участъци, ниски нива на дъждоприемните и канализационни шахти, нарушени бордюри и тротоари, непочистени участъци след СМР и други.

В 30-дневен срок комисията изисква и всички кръпки по трасето на проекта да бъдат обработени с битумна емулсия. Неспазването на предписанията е предпоставка за налагането на глоби на съответните изпълнители.

Поради извършването на дейности по посочените обекти е възможно те да бъдат частично затворени за движение на МПС до отстраняването на нередностите.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ