16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Община Мездра ще стопанисва крепостта „Калето“

Министерският съвет предостави безвъзмездно за управление на Община Мездра за управление античната и средновековна крепост „Калето“ за срок от 10 години. 

Предмет на решението е единична археологическа недвижима културна ценност с категория „национално значение“ – „Антична и средновековна крепост „Калето“, която се намира в област Враца, община Мездра, заедно с териториалния обхват на недвижимата културна ценност, представляващ поземлен имот с площ 2 560 кв. м.

Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионален исторически музей – Враца.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ