25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Община Пловдив рестартира проекта за зоопарка с нова концепция

Нова концепция, в синхрон с изграждането на хабитатите и животните, които ще ги обитават, ще е в основата на довършването на зоопарка в Пловдив. След дългогодишни съдебни спорове проектът ще се възобнови. Кметът Здравко Димитров се срещна с проектантите на обновения зоопарк в Стара Загора, които представиха своята идея за доизграждането.

Новото във виждането на общината е, че разработката ще бъде съобразена изцяло с образователната и научната насоченост на съоръжението и стопанството към него. За това ще съдейства арх. Иван Киряков от старозагорския екип. Досегът с дивата природа в контролирана среда ще е максимално щадящ за животните, увери още архитектът.

Новата разработка ще стъпи на изграденото до момента, като ще включи още генерален план за видовете животни, съобразен с новите изисквания за хабитатите, обследване на текущото състояние, поредица от технически предпазни и обслужващи съоръжения.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ