11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Община Добрич тегли 12 млн. лв. заем за ремонт на центъра

Обществено обсъждане за поемането на дългосрочен дълг за реконструкция на централната пешеходна зона се проведе в община Добрич. Предвижда се да бъде изтеглен заем до 12 милиона лева, с който да се финансира спешната нужда от ремонт на центъра.

Условията за погасяването на дълга са до 15 години от датата на подписването на договора с гратисен период на главницата до три години.

На 7 юли на експертен съвет ще бъде разгледано заданието за центъра на Добрич и ако се приеме, ще бъде дадено за обсъждане и на Общинския съвет.

След това ще бъде обявен Международен конкурс за изработване на проект.

През последните 6 месеца са извършени геодезическо заснемане, ортофото план, цялостен анализ на растителността, а преди дни започнаха и сондажи. Временната комисия към ОбС вече е взела решение новата настилка да е от естествени материали. Дългосрочният дълг е предвиден само за пешеходната зона по бул. „25 септември”, но целият център ще бъде проектиран в ансамбъл.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ