18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Община Добрич инвестира в ремонта на двете концертни зали в града

Община Добрич поеме дългосрочен дълг за реконструкция на двете концертни зали в града. Кредитът ще е от Регионалния фонд за градско развитие в качеството му на мениджър на Финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България, както и с банкова съфинансираща институция.

За Органова зала „Добрич“ инвестиционният кредит е в размер на 693 500 лв., а за Огледална зала „Нели Божкова“ е 988 800 лв.

Зала „Добрич“ е построена 1975 г. като част от Партийния дом и първоначално е предназначена за конферентна зала. Скоро след това е приспособена за концертна зала за концерти на големи оркестри, хорови изпълнения, танцови и други представления. Тя включва зрителна зала с 534 места и прилежащи фоайета, гримьорни, репетиционни, работни и обслужващи помещения.

С настоящата инвестиция не се предвиждат функционални преустройства в съществуващата конструкция. Основните ремонтни дейности обхващат покрива, фасадите, гримьорните, спомагателните помещения и коридори, зрителната зала и сцената, гардеробните и санитарни възли. В обекта ще бъдат внедрени мерки на енергийна ефективност, ще бъде подобрен достъпът на лицата с увреждания, ще бъде доставено оборудване и обзавеждане като част от цялостното обновяване.

Зала „Нели Божкова“ е изградена през 1982 г. като част от архитектурния проект за Драматичен театър „Йордан Йовков“. Настоящият инвестиционен проект обхваща екстериора и компрометирани елементи на интериора. Самостоятелният обект на приземния етаж ще бъде преустроен в детски интерактивен център. Ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и противопожарни изисквания. Предвидено е закупуване на оборудване и обзавеждане.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ