13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Община Генерал Тошево започва подмяна на водопроводи

С подкрепа от 4 975 000 лева по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ започва рехабилитация на част от водопроводната мрежа в крайграничното село Кардам и в още две селища в община Генерал Тошево, съобщават от кметската управа.

Строителните работи вече вървят в село Люляково, където водопроводното трасе достига 3491 метра. Полагат се дебелостенни тръби с голяма издръжливост на корозия и добри хидравлични свойства, отбелязват от общината. Само в това селище, където ще бъдат направени и ремонти по осем улици в обхвата на водопровода, ще бъдат инвестирани 1 222 000 лева.

В Кардам и Спасово строително-монтажните работи трябва да започнат до края на годината.

С вложените европейски средства се очаква селищната водопроводна мрежа да стане по-надеждна и загубите на ценния природен ресурс в района да бъдат намалени.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ