16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Община Бургас монтира асансьори на 4 подлеза в града

Община Бургас продължава да надгражда с нови проекти постигнатото през изминалите няколко години по отношение адаптирането на градската среда към проблемите на хората със затруднена мобилност. В момента тя монтира 8 асансьора на 4 подлеза.

Ще могат да ги използват както хора в инвалидни колички, така и майки с бебешки колички и велосипедисти. Важното е хората да пресичат по безопасен начин, а не да рискуват живота и здравето си заради недостатъчно достъпна инфраструктура“, каза кметът Димитър Николов.

Асансьори се монтират на подлезите на бул. „Стефан Стамболов“ – между Второ РПУ и зала „Арена Бургас“; на бул. „Стефан Стамболов“ – при спортна зала „Младост“; на бул. „Стефан Стамболов“ – спирка УМБАЛ; на кръстовището „Демокрация“ – „Копривщица“.

Всички асансьори ще бъдат оборудвани с видеонаблюдение, като превенция против вандализъм. Общината ще търси възможност да изгради такива съоръжения и на други подлези.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ