15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Община Белослав внедрява подземни контейнери за отпадъци

Община Белослав започва дейности по внедряване на съоръжения за разделно сметосъбиране и рециклиране на отпадъци, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. (ОПОС) и е на обща стойност 389 хил. лв. Средствата ще бъдат вложени в изграждането на общо 11 подземни съоръжения за събиране на отпадъци. За всеки обект ще бъде построен подземен бункер, в който да бъдат поставени по 3 контейнера. При почистване те ще бъдат издигани чрез хидравлична система.

Всеки контейнер ще има датчик, който ще подава сигнал до сметоизвозващата фирма, че е запълнен и така фирмата ще бъде своевременно осведомена, че е необходимо боклукът от него да бъде изхвърлен.

Системата ще осигури разделното събиране на отпадъци в Белослав на места с концентрация на търговски обекти, общински и административни сгради.

Целта е увеличаване на количествата на разделното сметосъбиране и рециклиране на боклука.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ