20 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Община Асеновград търси варианти за ремонт на комплекс „40-те извора“

Община Асеновград проучва възможностите за ремонт на комплекс „40-те извора“, известен като Гребната база. Комплексът е с площ около 1 200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н. Сдружение „Обединен спортен клуб Асеновец“ дари комплекса на общината. Състоянието му обаче е лошо и има нужда от цялостен ремонт.

Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на съвременни изисквания за спорт и туризъм. Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например тя да бъде продадена. Идеята е след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, а за зелени училища, както и за тренировъчна и подготвителна база за други спортове.

„Водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме първо сградата, а на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка“, обявиха от администрацията в Асеновград .

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ