16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Обновяват част от район „Владислав Варненчик“ във Варна

Квартал „Кайсиева градина“ – част от район „Владислав Варненчик“ във Варна, ще бъде реновиран основно, информират от администрацията в града. Ще се ремонтират изцяло всички малки улици и паркинги, ще се изградят нови паркоместа, алеи, спортни и детски площадки. По проекта ще бъде разширен бул.“Цар Освободител“ – от „Христо Смирненски“ до летището.

Осигурени са също така и средства за модернизиране на детската градина в квартала. Част от двора на училището и прилежащите му територии ще бъдат превърнати в център за спорт и отдих на района. Ще бъдат изградени нови спортни игрища, голям детски кът и паркова зона.

Укрепват се пътеките към входовете на блоковете, а всички паркинги, които се изграждат в момента в града, ще бъдат осветени, а в прилежащите площи и зелените междублокови пространства ще бъдат засадени декоративни дървета и храсти.

Паралелно се работи по цялостното обновяване и на 3-ти микрорайон в район „Владислав Варненчик“. За тази година са осигурени средства и за обновяването на микрорайони 1 и 2.

1 600 000 лв. са предвидени за обновяването на междублоковото пространство между ул. „Асен Разцеветников“, бул. „Св. Елена“, бул. „Константин и Фружин“ и ул. „Боян Илиев“. Други 1 100 000 лв. ще бъдат вложени за междублоковото пространство между бул. „Св. Елена“, ул. „Георги Минков“, бул. „Трети март“ и бул. „Константин и Фружин“.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ