16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

В серия срещи МРРБ представя мерките за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира серия от обществени консултации на Интегрираната програма за енергийна ефективност, която ще се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост по инструмента „Recovery and Resilience Facility“ на Европейската комисия. Срещите ще се провеждат онлайн и в тях ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и заместник-министър Деница Николова.

По програмата са планирани инвестиции от 3 млрд.лв. в мерки за енергийна ефективност на обществени, частни и индустриални сгради, системи за улично осветление.

МРРБ е ангажирано в изготвянето и изпълнението на интегрирана програма за енергийна ефективност с 4 компонента- публични, жилищни , промишлени сгради и външно осветление в публични пространства с период на изпълнение 2021-2026 г.

Срещите стартират на 11 ноември с представителите на Националното сдружение на общините и ведомства, участвали в подготовката на апликационната форма –Министерството на културата, Министерството на енергетиката, Министерството на младежта и спорта, МВР и др.

На 12 ноември е предвидена консултация с представителите на камари и браншови организации като Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България и др.

На 13 ноември е срещата с юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата на енергийната ефективност, а на 16 ноември програмата ще бъде обсъдена с представители на бизнеса в сектора.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ