11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

8 общини на втори кръг в конкурса за изграждане на атракциони на „Уолтопия“

Над 100 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за активно забавление, които „Уолтопия“ ще изгради в България. Започват разговорите с класираните на втори кръг, а компанията обяви, че поради големия интерес ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

През януари 2021 българската компания – лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над 2 млн. лв. в изграждането на две съоръжения за активно забавление в 2 български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – Adventure Hub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат. „Уолтопия“ ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията и ще назначи оператор, който ще осигури експлоатацията им при най-високи стандарти за безопасност.

След първоначалната селекция компанията официално обяви, че градовете, с които работата продължава, са Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София – Община Слатина.

 

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ