22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията в града. Проектът за обезопасяването е готов отдавна, но затруднения с финансирането отложиха строително-монтажните дейности.

От днес 18 септември, обаче укрепването на свлачището започва. Ще се наложи в Морската градина да влиза и излиза тежка техника. Избран е маршрут, който най-малко да притеснява пешеходците. Но неудобство ще има. Затова Община Бургас предварително се извинява и призовава за търпение.

Поставя се специална сигнализация за работата по обекта в Морската градина. Финансирането на проекта е осигурено от МРРБ, с подкрепа и от Общината.

Снимка: Община Бургас

Related Articles

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ