22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В София: 3 млн. лв. ще струва реновирането на Центъра за психично здраве

Допълнителна сграда и над 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве – София ще осигури Министерство на здравеопазването.

Ведомството е решило да апортира сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“, в близост до столичния бул. „Сливница“. След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота. Последваща стъпка е министерството да отпусне и средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата.

По първоначална оценка на експерти стойността на инвестиционния проект ще е близо 3 млн. лева.

Амбициите на здравното ни ведомство са да се гарантира ускорено проектиране; обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение. А прогнозите – по-голямата част от дейностите по обновление да приключат до края на 2021 г.

 

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ