21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ще има обществено обсъждане за разширението на третия метродиаметър на софийското метро

Предстои обществено обсъждане на Проекта за специализиран подробен устройствен план на Столична община във връзка с разширение на третия метродиаметър на софийското метро.

Основна тема в предстоящото обсъждане е осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонението.

В реда на обсъждането са заложени изменение на план за улична регулация, изменение на план за регулация на прилежащи УПИ, проект за вертикална планировка и план-схеми на техническата инфраструктура за осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонение на „Трети метродиаметър“ на „Софийски метрополитен“ от:

Военна академия „Г. С. Раковски“, по бул. „Гео Милев“, бул. „Асен Йорданов“, пред МФСЗ „Арена Армеец София“, по бул. „Цариградско шосе“ до бул. „Йерусалим“ в границите на административни райони „Оборище“, „Слатина“ и „Младост“.

Представянето на проекта за разширение на столичното метро ще се проведе онлайн на 15.04.2021 г. от 17.30 ч., а заключителната дискусия е предвидена за 12.05.2021 г., отново онлайн.

 

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ