17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Нови електробуси тръгнаха в Добрич

Община Добрич представи четирите електробуси Карсан и зарядните станции, закупени по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“. Финансирането е по Оперативна Програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Новите возила са серийно производство, нископодови, единични, градски автобуси, с две оси, категория М2, клас А, отговарящи на изискванията по отношение на автобусите, определени в Правило на ИКЕ на ООН № 107.

Двете зарядни станции, закупени по проекта, са с минимална мощност на всеки от изводите за зареждане: 43kW.

Доставен е и силов маслен трансформатор, който ще бъде въведен в експлоатация. Общата стойност на договорите възлиза на 1 632 247,00 лв. без ДДС.

Основната цел на проекта е да се повиши качеството на живот в гр. Добрич чрез подобряване на условията за движение, повишаване на ефективността на обществения градски транспорт и надграждане на възможностите за алтернативни форми на придвижване.

С изпълнението на заложените проектни цели ще се постигнат няколко положителни ефекта. Сред тях са повишаване на комфорта и атрактивността на масовия градски обществен транспорт; ограничаване на вредните въздействия върху околната среда; насърчаване на екомобилността.

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ