12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Дискутират на конференция дигитализацията и ползите за строителния сектор

ХIII-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура, която ще се проведе от 1 до 3 октомври в Несебър е под надслов „Мисия Безопасни пътища”.

Във форума ще участват над 300 изявени български специалисти и около 20 инженери от други държави. В хода на конференцията ще бъдат представени 30 доклада, информират организаторите.

„Дигитализацията като тема е нова, така че първата ни цел е да обясним на колегите от строителния сектор що е то дигитализация и как те могат да спечелят, като се дигитализират. Тук не говорим само за бизнеса, а за държавната админитсрация, а и за науката. Втората ни цел е да стартираме дебат в обществото за това каква хората искат да бъде транспортната инфраструктура и оттам-нататък администрацията да започне да я планира според нуждите, желанията и възможностите на обществото“, коментира пред „Епицентър“ д-р инж. Христо Грозданов от Институт по транспортно строителство и инфраструктура.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ