11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните избори в края на октомври 2023-та година.

Дневният ред включва приемане на отчети за дейността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за миналата година. Програма за дейността за тази година, отчет за изпълнението на бюджета на общинското сдружение за изминалата година и проектобюджет за настоящата.

Форумът стартира с приветствие на президента Румен Радев, а в следобедните часове е предвидена дискусия с участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев по актуални въпроси за взаимодействието на централната и местна власт.

На 28 февруари в Общото събрание на кметовете ще вземе участие министърът на регионалното развитие Андрей Цеков. Предстои избор на членове на Управителния и Контролния съвет за новия мандат. Той се извършва с тайно гласуване, като резултатите ще бъдат оповестени преди началото на утрешното заседание на Общото събрание. След това предстои процедура по издигане на кандидати за председатели на двата органа и избор също чрез тайно гласуване.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ